Ανισορροπίες διαπιστώνονται τελευταία από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και γενικότερη προβολή των στελεχών του κόμματος.

Συγκεκριμένα , το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κουμουνδούρου είχε διαπιστώσει πως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδίως στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ήτοι ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ, STAR, MEGA, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3) εμφανίζονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, ενώ κάποια άλλα στελέχη είναι παραγκωνισμένα.

Για το λόγο αυτό εστάλη ειδοποίηση προς όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι δικαιούνται να εμφανίζονται το πολύ δύο φορές την εβδομάδα στα μεγάλα κανάλια και στα τοπικά κανάλια της Αττικής (Kontra, Blue Sky, Action24, Epsilon κ.α.).

Ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν ξεκινήσει να τηρούν τον συγκεκριμένο περιορισμό αν και στην πράξη διαπιστώνεται ότι αυτό δεν πολυβοηθάει στην προβολή νέων στελεχών κι ας έχουν κατάρτιση και άρτιο πολιτικό λόγο, γνωρίζοντας τα επιχειρήματα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Ο λόγος είναι απλός. Το ποιος θα πάει κάθε φορά καλεσμένος σε κάποια εκπομπή το αποφασίζουν τα ίδια τα κανάλια που έχουν συνηθίζει να στέλνουν πρόσκληση σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούν ότι θα τους φέρουν τηλεθέαση ή θα ταιριάζουν καλύτερα στο πάνελ με τους καλεσμένους των άλλων κομμάτων.