Σε καρικατούρα μετέτρεψε στρεψοδίκως η Αυγή τη σημερινή αναφορά του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδεοληψίες τα περί… “σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”!

Η Αυγή εμφανίζει στο σχετικό ρεπορτάζ της τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να χαρακτηρίζει ως ιδεοληψίες τις… προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ!

Η Αυγή, ατυχώς για την ιδία, παραθέτει, μάλιστα, και το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, απόσπασμα από το οποίο ουδόλως προκύπτει ο απίθανος ισχυρισμός της Αυγής:

«Σε ότι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσει τις 3.200 και αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ εργάζονται πέραν των 1.820 ανθρώπων εκ των οποίων 400 γιατροί και το υπόλοιπο είναι βοηθητικό προσωπικό που έχει ανάγκη το Σύστημα. Ότι χρειάζονται το ΕΣΥ θα το παρέχουμε. Σε ότι αφορά ότι δεν κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, η ανθρώπινη ζωή αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες αυτές. Διασφαλίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και κάνουμε οτιδήποτε περνάει από τα χέρια μας για να εξασφαλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει το Σύστημα Υγείας αυτές τις κρίσιμες ημέρες και να παρέχει ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη».