Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία στην «εξαφάνιση στελεχών». Πρόκειται για μια προϊστορία που έχει βάθος στα χρόνια του Στάλιν, με τα γνωστά φωτομοντάζ που εξαφάνιζαν κόσμο και όσους κυρίως ξέφευγαν από την κομματική γραμμή.

Θα πει κανείς πως γκουλάγκ δεν υπάρχουν πλέον. Όμως, υπάρχουν οι «αποστάσεις». Κι αυτές μαθαίνουμε πως έχει αρχίσει να παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας ως προς τον πάλαι ποτέ εκλεκτό του Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Γράφαμε πως το παλιό πουλέν του αρχηγού έχει περιέλθει σε μια φάση δυσμένειας. Και για του λόγου το αληθές, πληροφορίες αναφέρουν πως νέο «golden boy» στην Κουμουνδούρου που χαίρει εκτίμησης και κομματικής προβολής είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Αυτός εκφράζει πλέον τη γραμμή, αυτός βγαίνει κεντρικά και μιλάει, όπως φαίνεται, για όλα τα μεγάλα ζητήματα, όπως ο ιός, τα μέτρα κ.λπ.

Η αρχή του τέλους για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ήταν, όπως πληροφορούμαστε, η στάση που είχε στην Προανακριτική και ο σκληροπυρηνικός συγκρουσιακός χαρακτήρας του, που εγκλώβισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα καμώματα του αδελφού του, τα οποία χειροκρότησε στο Μεταναστευτικό και τα οποία ήλθαν σε σύγκρουση με τις θέσεις Τσίπρα.