Ξαναχτύπησε για ακόμη μία φορά ο κριτής των πάντων και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κουλογλου.

Αυτή τη φορά ανάρτηση με τίτλο «Κρατική διαφήμιση και στο jenny.gr, της συζύγου του υπ. Υγείας» στο site tvxs σημειώνει πως το «jenny.gr» - το οποίο τονίζει πως ανήκει στην Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγο του Βασίλη Κικίλια,- είναι ανάμεσα στις ιστοσελίδες που προβάλλουν διαφήμιση της κρατικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «απόφαση – σκάνδαλο».

Άμεση ήταν η απάντηση της Τζένης Μπαλατσινού η οποία βάζει τέλος στα fake news και τη λάσπη του Στέλιου Κούλογλου: «λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω.. Το jenny.gr δεν μου ανήκει εδώ και 1 χρόνο. Σε αντίθεση με τη δική σας καριέρα η δίκη μου δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτη» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Ποια είναι όμως τα … όχι και τόσο γνωστά σημεία της καριέρας του κ. Κούλογλου;

Σύμφωνα με την έρευνα της Μικέλας Χαρτουλάρη για «ΤΑ ΝΕΑ» (15/5/1992), στο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 22/2/1989, ο κριτικός Δημοσθένης Κούρτοβικ «κατήγγειλε (…) τον δημοσιογραφικό αστέρα Στέλιο Κούλογλου ότι το βιβλίο του "Εγκλημα στο Προεδρικό Μέγαρο" (Νέα Σύνορα) αποτελεί "πιστή αντιγραφή, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, σκηνή προς σκηνή" του βιβλίου "Φόνος στην Κεντρική Επιτροπή" του διάσημου ισπανού συγγραφέα Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν, το οποίο (…) είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά (Μέδουσα) μόλις ενάμιση χρόνο πριν».

Ο κατηγορηθείς δεν απάντησε ποτέ, ενώ το βιβλίο συνεχίζει να κυκλοφορεί σε νεότερη έκδοση.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο ίδιος δημοσιογράφος εξέδωσε σε έναν τόμο υλικό από συνεντεύξεις ιστορικών προσώπων της Αριστεράς, για την εκπομπή του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» («Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την ελληνική Αριστερά», Εστία, 2005). Δυο δημοσιογράφοι που είχαν δουλέψει εκεί, η Ζαννίνα Βώβου και η Μαρίλια Παπαθανασίου, έστειλαν εξώδικο στον οίκο, με το επιχείρημα ότι σχεδόν τις μισές συνεντεύξεις τις είχαν λάβει αυτές, αλλά δεν υπήρχε πουθενά αναφορά στη συμβολή τους. Ο οίκος αποδέχθηκε την αιτίασή τους και πρόσθεσε με αυτοκόλλητο τα ονόματά τους στο στοκ του βιβλίου.