Στη δωρεά ενός PCR για τις ανάγκες του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προχώρησε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος βουλευτής που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής βγήκε νικητής μετά από πολυήμερη μάχη με την νόσο, ενώ λίγες ημέρες μετά το εξιτήριό του αποφάσισε την δωρεά της συγκεκριμένης συσκευής, η οποία χρησιμοποιείται για πολλαπλασιασμό του DNA και ανίχνευση μικροβιακού γενετικού υλικού σε κλινικά δείγματα. 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον βουλευτή για την προσφορά του, που θα διευκολύνει ουσιαστικά τη Μοριακή Διάγνωση παθογόνων μικροβίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:
«Η Διοίκηση και το προσωπικό του ΠΓΝ Λάρισας, ευχαριστούμε θερμά το Βουλευτή της ΝΔ κ. Χρηστό Κέλλα και την οικογένειά του, για τη δωρεά ενός μηχανήματος PCR για τις ανάγκες του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται για πολλαπλασιασμό του DNA και ανίχνευση μικροβιακού γενετικού υλικού σε κλινικά δείγματα και πέραν της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις ιεραρχημένες ανάγκες του Εργαστηρίου.

Η κίνηση αυτή μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί πρόκειται για δωρεά ενός Κοινοβουλευτικού Ανδρος, που υπηρετεί και το χώρο της Υγείας.»

Τις ευχαριστίες τους προς το Λαρισαίο βουλευτή εκφράζουν η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ Καθηγήτρια κ. Ε. Πετεινάκη καθώς και το προσωπικό «για την ευγενική του προσφορά που θα διευκολύνει ουσιαστικά τη Μοριακή Διάγνωση παθογόνων μικροβίων.»