Έχει κυριολεκτικά σαρώσει τα σχολεία της Δυτικής Αθήνας η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου για να έχει άμεση εικόνα για την προετοιμασία των σχολείων της περιοχής ενόψει του ανοίγματος την Δευτέρα.



Σε συνεχείς επισκέψεις έχει συναντήσει και ανταλλάξει απόψεις με τους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων, όπως το 6ο Καματερού, το 1ο
Δημοτικό και 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο και 2ο Λύκειο Πετρούπολης.

Ταυτόχρονα έχει συναντηθεί με Δημάρχους της περιοχής , ενώ προγραμματίζει κι άλλες επισκέψεις σε σχολεία από άλλους Δήμους , όπως και συναντήσεις και άλλους με Δημάρχους Δήμων του Δυτ. Τομέα της Αθήνας.




«Δυστυχώς επαληθεύτηκα στην κριτική που άσκησα στην Υπουργό Παιδείας , ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων με
ασφάλεια» σχολιάζει πολύ σκεπτική η κ. Γιαννακοπούλου, μιλώντας στα parapolitika.gr για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Και είναι γεγονός. Σ΄όλες τις συζητήσεις θίγονται το θέμα των αποστάσεων μέσα στις τάξεις, η ασάφεια πότε θα πάνε οι μάσκες στα σχολεία, η μη εμφάνιση ακόμα καθαριστριών στα σχολεία, η μη παραλαβή ειδών καθαριότητας και αντισηπτικών, η απουσία κάθε ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, η ανυπαρξία ικανού αριθμού βρυσών για να καλυφθεί η ανάγκη πλυσίματος των χεριών των μαθητών, η ύπαρξη πολύ μικρών αύλειων χώρων για τα διαλείμματα». 

«Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία και μακάρι οι βουλευτές όλων των κομμάτων να έπαιρναν αντίστοιχες πρωτοβουλίες όπως της υπερκινητικής νεαράς Βουλευτού. Γιατί καλές είναι οι τοποθετήσεις και τα σχόλια, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει άμεση επαφή με την πραγματικότητα, με τους πρωταγωνιστές των σχολείων , τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε η βουλευτίνα του Δυτικού Τομέα Αθηνών στο parapolitika.gr.