Βρίζει, τσουβαλιάζει, προκαλεί, κατακρίνει, τσαμπουκαλεύεται κάνει αήθεις επιθέσεις, και συγκεντρώνει αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα έχοντας πάντα το όπλο της ασυλίας.

Η χρησιμότητα του Παύλου Πολάκη τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό πέρα από τα παραπάνω. Και για άλλη μια φορά κρυμμένος ή με το άλλοθι της βουλευτικής του ασυλίας λοκάρει ανθρώπους και πυροβολεί.

Το ίδιο έκανε και με τον Σάκη Ρουβά, τον οποίο παρουσίασε ως υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, διαστρεβλώνοντας κατάφορα την δήλωσή του ότι δεν φοβάται την Χρυσή Αυγή, εννοώντας ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοια μορφώματα.

Ο Σάκης Ρουβάς ζητεί από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, αν και επισημαίνει ότι ο βουλευτής ομιλεί με την ασφάλεια της ασυλίας του. Άλλωστε πρόσφατα η Βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη που κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση, από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Η Βουλή θα έχει μια ακόμη ευκαιρία απέναντι στην «κρυψώνα» της ασυλίας του κ. Πολάκη, καθώς ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης κατέθεσε εκ νέου αγωγή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασυλία δεν είναι η ασπίδα προστασίας για κάθε ψύχωση ή φαντασίωση, για κάθε χυδαιότητα στην οποία είναι διατεθειμένος να φτάσει κάποιος και προκλητικά να δοκιμάζει  τις δημοκρατικές αρχές της χώρας.

 Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από το εξώδικο του Σάκη Ρουβά που αναφέρεται στην ασυλία του Παύλου Πολάκη:.

 «Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το νόημα των λεγομένων μου ήταν απολύτως σαφές, εσείς, λαϊκίζοντας και υποκινούμενος από εμπάθεια και προφανή εκδικητικότητα προς το πρόσωπό μου, που εικάζω ότι οφείλεται στη δημόσια τοποθέτηση μου υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015, αλλά και προκειμένου να αποκομίσετε, μέσω της δικής μου αναγνωρισιμότητας και της προσοχής που προσελκύει κάθε αναφορά στο όνομά μου, δημοσιότητα προς όφελος της πολιτικής σας περσόνας και κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία την οποία σας παρέχει το αξίωμά σας ως βουλευτής, με «τσουβαλιάσατε», με αήθη τρόπο, συλλήβδην με άλλους καλλιτέχνες και τις δικές τους –τελείως διαφορετικού ύφους και περιεχομένου σε σχέση με τις δικές μου- τοποθετήσεις, διαστρεβλώσατε χυδαία και με προφανή διάθεση λαϊκισμού τα λεγόμενά μου προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας αφήγημα για το πρόσωπό μου και την πορεία μου και εν τέλει με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου, όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και πολίτη με βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις. Με τις δηλώσεις σας ξεπεράσατε πραγματικά κάθε θεμιτό όριο. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι ίδιες οι ενέργειές σας –και όχι οι δικές μου τοποθετήσεις- δοκιμάζουν τις δημοκρατικές αρχές της χώρας μας».