Η πρώτη κόντρα Φώφης-Λοβέρδου με φόντο τη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, για το νομοσχέδιο που προβλέπει συνεπιμέλεια.

Ενα σχέδιο νόμου που ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια να δώσει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων πατεράδων που δεν μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους.

Ο Α. Λοβέρδος ήταν από τους πρωτεργάτες αυτής της αλλαγής στο Οικογενειακό Δίκαιο και, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει, εύλογα τη στηρίζει.

Ελα, όμως, που κάποιες γυναικείες οργανώσεις έχουν διαφωνίες με το νομοσχέδιο, γιατί θεωρούν ότι περιορίζονται τα δικαιώματα των μητέρων, ειδικά σε σχέση με τη διατροφή, και τα παράπονά τους έχουν φτάσει στη Χαριλάου Τρικούπη, με τη Φώφη Γεννηματά να δείχνει κατανόηση...

Το ερώτημα είναι αν η Γεννηματά θα «αδειάσει» ανοιχτά τον Λοβέρδο ή θα κρατήσει την κόντρα στο παρασκήνιο.

Το πιθανότερο είναι το δεύτερο, γιατί το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έχει πιο πολλά να χάσει παρά να κερδίσει αν το πολεμήσει.

Πάντως, ευκαιρίας δοθείσης, θυμήθηκαν στο ΚΙΝ.ΑΛ. πόσο δύσκολη είναι η... συνεπιμέλεια όταν διεκδικεί κάτι ο καθένας για λογαριασμό του.

Είτε αυτό είναι παιδί είτε η ηγεσία!