Με το σύνθημα «Go back», το σύνθημα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των εξεγερμένων τότε πολιτών της Μυτιλήνης τα Χριστούγεννα του 1944 όταν και απετράπη η αποβίβαση στρατευμάτων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε σήμερα την κεντρική του πολιτική ομιλία στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

«Σήμερα η εποχή άλλαξε, αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο. Και από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back!» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης».

Και κατέληξε: «Θα αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε; Αλλαγή ή συνδιαλλαγή; Δημοκρατική ανατροπή, ή αντιδημοκρατική εκτροπή; Αριστερά ή ακροδεξιά; Ελλάδα ή Μέρκελ;»

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της υποψήφιας Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Αγλαϊας Κυρίτση και του υποψηφίου Δημάρχου Λέσβου Στράτου Γεωργούλα.