Ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές «στροφές» το Κίνημα Αλλαγής σε όλα τα μέτωπα, από τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού έως την ελληνοτουρκική κρίση και την οικονομία.

Αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος, το βαρύ πυροβολικό σε κόμμα και Βουλή, αποτελούμενο τόσο από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη αποδεκτά από την κοινωνία, όσο και νέα, δυναμικά και πολλά υποσχόμενα, ενώ συνεχείς είναι και οι παρεμβάσεις της Φώφης Γεννηματά στα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν.

Με την επανέναρξη μάλιστα των εργασιών της Βουλής, η κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος θα είναι έντονη και θα αποσκοπεί στον έλεγχο της κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να πάρει πολλές πρωτοβουλίες, προκειμένου να στηριχθούν οι αδύναμοι και οι ευπαθείς κοινωνικές τάξεις.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε επίπεδο κόμματος με πρωτοβουλίες – επιτρέποντος κοροναϊού - σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, στην κατεύθυνση επανασύνδεσης του κόμματος με τους πολίτες.

Προτεραιότητα της Χαριλάου Τρικούπη είναι και τα πολιτικά-θεματικά Δίκτυα. Για του λόγου το αληθές, μετά τα Δίκτυα Γυναικών, Αγροτών, Υγείας , Παιδείας και Συνδικαλιστών, Απόδημο Ελληνισμού, σειρά πήρε το Δίκτυο Νεολαίας, που σε μεγάλο βαθμό θα υποκαταστήσει και το Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος, που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του προηγούμενο , πλην όμως αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας λόγω κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, στο Κίνημα Αλλαγής, όπως ανέφερε η εφημερίδα "Στο Καρφί, έχουν συγκροτήσει τη δική τους task forse, που συνεδριάζει διαδικτυακά, σχεδόν καθημερινά, και στη σύνθεσή της μετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, o διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, ο Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και κεντρικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Θόδωρος Μαργαρίτης και ο υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.

Η νέα task force της Χαριλάου Τρικούπη παρεμβαίνει όπου κρίνεται σκόπιμο, εξειδικεύει τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και διαδικτυακές δράσες, ενώ έχει αναλάβει, επίσης, και την προβολή των δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής.