Η Καλυψώ είναι πλέον η πιο διάσημη και… ατίθαση γάτα της χώρας. Ανήκει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου, και αλωνίζει ανενόχλητη καθημερινά στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου.

Φυσικά η αγαπημένη της γωνιά είναι το γραφείο της ίδιας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Μάλιστα όταν αποφασίσει είτε να κάνει τις… βόλτες της, είτε να… ξαποστάσει σε κάποια καρέκλα δεν μπορεί να τη σηκώσει κανείς.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που η κα Σακελλαροπούλου έχει υποδεθεί κάποιον καλεσμένο συντροφιά με την Καλυψώ… Η τελευταία φορά; Σήμερα, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ραντεβού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όμως η Καλυψώ όχι μόνο ήταν αποφασισμένη να παραμείνει εκεί, αλλά επιδεκτικά έκανε βόλτες πάνω στο γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου αλλά και τις καρέκλες των επισκεπτών.


Και δια του λόγου το αληθές λίγο αργότερα έφτασε στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός. 

vits49521612862374_10_
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατευθύνεται προς το γραφείο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου


Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γάτα της κ. Σακελλαροπούλου κλέβει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού.

Ακόμη και στη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, η Καλυψώ ήταν και πάλι εκεί…

Και ενώ οι δυο τους συζητούσαν, ένα... νιαούρισμα διέκοψε κάποια στιγμή τη συζήτησή τους.

«Τι είναι αυτό;» απόρησε ο πρωθυπουργός με την κυρία Σακελλαροπούλου να του απαντά «Δεν ξέρεις την Καλυψώ;» και να του εξηγεί ότι πρόκειται για το γατί που υιοθέτησε κατά την επίσκεψή της στην Κάρπαθο. Μετά από λίγο η Καλυψώ βρέθηκε στην αγκαλιά του πρωθυπουργού...

vits50731612862376
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη


Να σημειωθεί πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υιοθέτησε την Καλυψώ που ήταν ένα από τα γατάκια που διασώθηκαν μέσω της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο νησί για την 76η επέτειο από την απελευθέρωσή του.