Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις δημοσκοπήσεις. Εκτίμησε πως «η κυβέρνηση καταγράφει φθορά», αλλά - σε αντίθεση με όσα λένε και γράφουν κατά καιρούς στελέχη της Κουμουνδούρου - παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε δημοσκοπική καθίζηση. Ο Δραγασάκης, παλιός στην πολιτική πλέον, δεν το απέδωσε σε δήθεν «στημένες δημοσκοπήσεις» ή άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά είπε την αλήθεια καθαρά.

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς και τα άλλα κόμματα δε φαίνεται να ευνοούνται δημοκοπικά, ακόμη, από την κυβερνητική φθορά είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα η απάντηση του οποίου ίσως βρίσκεται στο «ακόμη». Οι επόμενοι μήνες ίσως αποδειχτούν καταλυτικοί και από την άποψη αυτή», δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σε κάθε περίπτωση όμως το αίτημα για πολιτική και κυβερνητική αλλαγή ωριμάζει στην κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να προετοιμαστεί για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εκλογές όποτε και αν γίνουν», τονίζει στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης, δείχνοντας ρεαλιστικά ότι ο δρόμος για αυτή την πρωτιά είναι μακρύς.