Δεν χάνει ευκαιρία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ανοίγει το θέμα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Και το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να τον κατηγορήσουν ότι υπονομεύει τον πρόεδρο του κόμματος. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος;

Η παραπομπή στο απώτερο μέλλον, χωρίς, όμως να βάζει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο. Αυτό, ωστόσο, που έχει ενδιαφέρον είναι ότι για δεύτερη φορά, μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Βήμα της Κυριακής( 4 Οκτωβρίου 2020), ο Τσακαλώτος (μιλώντας στο Ιωάννινα tv) βάζει μια και μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να πληροί ο διάδοχος του κ. Τσίπρα: το νεαρό της ηλικίας.

Αφού, λοιπόν, εξαιρεί τον εαυτό του από τη μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα που τίθεται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και στα πηγαδάκια των στελεχών του κόμματος είναι ποιο πρόσωπο έχει κατά νου ο πρώην τσάρος της οικονομίας.

Οι σκέψεις των περισσοτέρων πηγαίνουν στην Έφη Αχτσιόγλου, καθώς θεωρείται το μοναδικό στέλεχος της νεώτερης γενιάς που θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο. Κάποιοι περισσότερο μυημένοι, γνωρίζοντας την προσωπική αλλά και πολιτική σχέση που έχει με τον Σακελλαρίδη, εκτιμούν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Ευκλείδης έχει τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο χρόνος θα δείξει ποια είναι η επιθυμία του Τσακαλώτου και πολύ περισσότερα αν θα γίνει πράξη.