Τις προάλλες έτυχε να παρακολουθήσω μια συζήτηση που οργάνωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου με θέμα το πόσο κακή είναι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Σε κάποια στιγμή ο Στέλιος Κούλογλου άρχισε να εξηγεί πως, εκτός από την κλιματική αλλαγή, ακραία φαινόμενα έχουμε και στη δημοσιογραφία.

«Παλαιότερα δεν νομίζω ότι είχαμε σε αυτή την έκταση τέτοια φαινόμενα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε συμπεριφορές δημοσιογράφων δημόσιες που παλαιότερα δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Παραδείγματος χάρη, “κυρία Κεραμέως, τι ωραίο το κολιέ σας”».

Με την αναφορά του αυτή, ο κ. Κούλογλου ήθελε να προσβάλει τη συνάδελφο και παρουσιάστρια στο Μega Ανθή Βούλγαρη, η οποία είχε σχολιάσει δημοσίως ένα κολιέ που φορούσε η υπουργός Παιδείας. Επειδή, όμως, δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, εμείς θα του θυμίσουμε πως πριν γίνει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει στην ΕΡΤ μια συνέντευξη στον Αλέξη Τσίπρα όπου μόνο αυτόγραφο δεν του είχε ζητήσει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τη ρητορική του δεινότητα με εκείνη του Α. Παπανδρέου.

Σας παραθέτω αυτούσιο τον διάλογο. Η δε εικόνα του Κούλογλου να κοιτά με δέος και θαυμασμό τον Αλ. Τσίπρα ήταν παροιμιώδης.

- Κύριε Τσίπρα, βλέπω ότι έχετε βελτιώσει πάρα πολύ τις ικανότητές σας στην επιχειρηματολογία...
- Έχω ένα πλεονέκτημα, κ. Κούλογλου. Ξέρετε ποιο είναι αυτό;
- Για πείτε μου...
- Λέω την αλήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να λες την αλήθεια.
- Έχω έναν φίλο που ο πατέρας του λέει ότι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε θα πρέπει να βλέπετε κασέτες του Παπανδρέου (γέλια). Μιλάμε ως προς την ικανότητα παράθεσης των επιχειρημάτων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ FACE CONTROL ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ SECRET