Πέφτουν βροχή τα αιτήματα των πολιτών στα βουλευτικά και πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών προκειμένου να εξασφαλίσουν βεβαίωση για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα.

 Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες από όσους επιμένουν, παρά τις συστάσεις, τις απαγορεύσεις και τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι, αλλά και οι δικοί τους άνθρωποι, να θέλουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

 Τα αιτήματα πέφτουν βροχή στα γραφεία και μάλιστα επίμονα πολλοί είναι αυτοί που απαιτούν να εξασφαλίσουν μια βεβαίωση, παρ’ ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πέρα των συγκεκριμένων λόγων που είναι γνωστοί και αφορούν τις αναγκαίες και έκτακτες μετακινήσεις, δεν θα υπάρξει καμία άλλη δυνατότητα για μετακίνηση.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ σχεδιάζει να λάβει δρακόντεια μέτρα φύλαξης των διοδίων κατά τις εορταστικές ημέρες, ενώ λόγω του έντονου φαινομένου στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και οι περιπτώσεις τυχόν ψευδών βεβαιώσεων. Μάλιστα, στην πρωινή σύσκεψη του Μαξίμου κρίθηκε απαραίτητο να γίνει σχετική επισήμανση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην σημερινή συνέντευξη του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιντερ.