Δύσκολα βρίσκει κάποιος τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η αεικίνητη Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει αναλάβει προσωπικά να λύσει όσες περισσότερες υποθέσεις χρονίζουν στις δύσκολες περιοχές της Αττικής. Σήμερα, πάλι ανηφόρισε προς το Κερατσίνι. Πήγε να μιλήσει από κοντά με τους συμπολίτες μας που έως τώρα ζούσαν στο περιθώριο και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία».

Όπως έγραψε και η ίδια η Υφυπουργός σε ανάρτησή της στο Facebook, «η ‘Όλγα, ο Βασίλης, η Ελένη και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας έχουν σίγουρα περάσει δύσκολα. Χωρίς σπίτι και δουλειά για αρκετό καιρό η επιστροφή στην κανονικότητα φάνταζε δύσκολη. Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση καταφέρνουμε να τους βοηθήσουμε. Με αγωνίες, με δυσκολίες, με καθυστερήσεις αλλά καταφέρνουμε.

‘Έτσι, έχοντας μείνει πολύ καιρό χωρίς στέγη μέσα από τον πρόγραμμά μας «Στέγαση και Εργασία» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) η ‘Όλγα και ο Βασίλης αλλά και η κα Ελένη με υποδέχτηκαν σήμερα στα νέα τους σπίτια, μου μίλησαν για τη ζωή τους, την αγωνία του «πάλι από την αρχή» αλλά και την αισιοδοξία τους για το αύριο. Έχουν πλέον μια σταθερή δουλειά, ένα αξιοπρεπές σπίτι και μια δοτική κοινωνική λειτουργό στο πλάι τους. Με συνεργασίες και ενεργητικές πολιτικές βοηθάμε τους συμπολίτες μας να ενταχθούν ξανά στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Είναι τεράστια ικανοποίηση να βλέπεις ένα πρόγραμμα από θεωρία να γίνεται πράξη, ειδικά όταν έχει σχεδιαστεί για να βοηθά συνανθρώπους μας σε ανάγκη, να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή τους».

 
Όπως μάθαμε, η 30χρονη Όλγα, μια γυναίκα που δεν ένιωσε ποτέ τη μητρική στοργή και μεγάλωσε μόνη, ζούσε μαζί με το 8χρονο παιδί της στους δρόμους. Σήμερα υποδέχτηκε την Υφυπουργό στο νέο της σπίτι. Μιλήσανε για τη δουλειά που ξεκινάει τη Δευτέρα σε ένα φαρμακείο και για τη λαχτάρα που έχει ο/η μικρός για το σχολείο, τα κατοικίδιά του και τους νέους του φίλους.

Η Υφυπουργός επισκέφτηκε και την Ελένη. Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών ζούσε μια όμορφη και άνετη ζωή με τον Μαροκινό σύζυγό της που έκανε εισαγωγές. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, έφυγε και η γη κάτω από τα πόδια της. Βρέθηκε χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά, χωρίς ένσημα. Μαθαίνω ότι με ενέργειες της Υφυπουργού, σύντομα θα λάβει μια σύνταξη για να συνεχίσει τη ζωή της με αξιοπρέπεια.

Αεικίνητη και αποφασιστική, η νεαρότερη Υπουργός της Κυβέρνησης, είναι να μη βάλει κάτι στο μυαλό της. Κι αυτό που έχει βάλει τώρα στο μυαλό της είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους ευάλωτους συμπολίτες μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» και να λάβουν άμεσα τα επιδόματα και τις συντάξεις που δικαιούνται. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έως τώρα έχουν ενταχθεί συνολικά 35 άτομα, δηλαδή περίπου 20 νοικοκυριά.