Για το ότι η «χημεία» του Κυριάκου Πιερρακάκη με τους κοινοτικούς είναι καλή δεν χωρά ερώτημα. Αυτό φάνηκε στην εν ριπή οφθαλμού έγκριση που έδωσε η Κομισιόν στο επενδυτικό ταμείο «Φαιστός».

Και ας σημειωθεί ότι η δημιουργία του είναι εις βάρος των θεσμών, αφού αφαιρεί μέρος της αποπληρωμής χρέους της χώρας προς τους δανειστές. Το ότι θα έφτανε ενθουσιωδώς η αντιπρόεδρος και επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργκρέτε Βεστάγκερ να χειροκροτήσει τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι κάτι ασύνηθες. Και όμως, αυτό συνέβη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μετά το πέρας της τοποθέτησης του Έλληνα υπουργού, η αρμόδια επίτροπος για την ψηφιακή αγορά χειροκρότησε ενθέρμως τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Η έκφραση αυτή ευαρέσκειας ξάφνιασε και για έναν άλλον λόγο. Καθώς το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό και μπροστά σε κάμερες, δεν υπήρξαν καθόλου χειροκροτήματα σε ομιλίες, τοποθετήσεις κ.λπ.

Ίσως το χειροκρότημα της επιτρόπου προς τον Έλληνα υπουργό να ήταν το πρώτο που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια του πολυήμερου φετινού Οικονομικού Φόρουμ. Επίσης, είναι και από τις λίγες φορές που, στα 40 χρόνια ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, Έλληνας αξιωματούχος χειροκροτείται τόσο ένθερμα από κοινοτικό αξιωματούχο, και μάλιστα τόσο υψηλό όσο η Μ. Βεστάγκερ.