Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μονομελής εκπροσώπηση της πόλης στις δύο μέχρι στιγμής κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Θόδωρο Καράογλου στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στο πρώτο σχήμα και τον Σταύρο Καλαφάτη στην ίδια θέση στην κυβέρνηση που ορκίστηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Ετσι, εδώ και καιρό συζητιέται στα «γαλάζια» πηγαδάκια αλλά και σε πολλά επίπεδα στην πόλη η ανάγκη ανανέωσης και εμπλουτισμού του ψηφοδελτίου, έτσι ώστε και να ενισχυθεί η Ν.Δ. (ιδιαίτερα στην Α’), αλλά και να αναδειχθούν καινούργιοι δυνατοί παίκτες. Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν φαίνεται. Πρώτον, γιατί κάποιοι νέοι ισχυροί παίκτες το σκέφτονται διπλά και τριπλά.

Τέτοιες περιπτώσεις θεωρούνται ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, και το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Ο πρώτος φαίνεται πλέον ότι επιθυμεί μια δεύτερη εκλογή στη θέση του πρύτανη. Και ο δεύτερος κάνει… δεύτερες σκέψεις, καθώς προέρχεται από πολιτική οικογένεια (ο πατέρας του, Ανδρέας, είχε εκλεγεί το 1989 βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης) και γνωρίζει τι εστί να βγει κανείς βουλευτής. Όσο για το πολύ δυνατό όνομα, που λέγεται Γιώργος Καραγιάννης, γενικός γραμματέας Υποδομών, δηλώνει αφοσιωμένος στο έργο του στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Την ίδια στιγμή, διάφοροι ενδιαφερόμενοι (νέοι αλλά και παλιότεροι) βάζουν οι ίδιοι τρικλοποδιές στις υποψηφιότητές τους. Πρώτο παράδειγμα είναι ο Δρόσος Τσαβλής. Ο πρώην πλέον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με τον εκτός διαδικασίας εμβολιασμό του, που τον έθεσε εκτός δημοτικής ομάδας. Είναι πιθανόν ο γιατρός στο επάγγελμα και θεωρούμενος κοντά στο «μητσοτακικό» στρατόπεδο να συμπεριληφθεί στη «γαλάζια» λίστα; Μάλλον δύσκολο. Ακόμη πιο απίθανο είναι να βρεθεί εκτός της λίστας της Α’ η Αφροδίτη Λατινοπούλου, που έκανε το όνομά της γνωστό μετά την ανάρτησή της περί τριχών. Με αυτά και με αυτά, η αναζήτηση για την ενίσχυση και την ανανέωση της λίστας συνεχίζεται.