Καλό θα είναι οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου να περιορίζονται μόνο στην επιβεβαίωση ή τη διάψευση μιας πληροφορίας που σχετίζεται με τη στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού και όχι να φτάνουν στο σημείο να έχουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των δημοσιογράφων που ασχολούνται μαζί του.

Τώρα, ως προς το αν ο Γ. Παπανδρέου εμπλέκεται ή όχι με τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. και τις υποψηφιότητες συγκεκριμένων στελεχών, ναι μεν κρατάμε την ανεπίσημη διαρροή του περιβάλλοντός του πως δεν ανακατεύεται, αλλά, από την άλλη, η ιστορία έχει αποδείξει πως ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν είναι αμέτοχος σε τέτοια γεγονότα. Το «Ποτέ ο Γιώργος δεν ασχολήθηκε με τις αρχηγικές υποψηφιότητες κανενός», που διαδίδει δεξιά και αριστερά ο εκπρόσωπός του, κ. Γιώργος Ελενόπουλος, δεν ισχύει.

Το 2017 ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαιζε κρυφτούλι, όπως τώρα, ούτε οι στενοί του συνεργάτες έβγαζαν πύρινες ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων όταν έγραφαν πως στηρίζει την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά. Στην παρούσα όμως περίοδο θέλει να εμφανίζεται πως δεν ασχολείται. Προφανώς θα έχει τους λόγους του. Αλλά το να τον εμφανίζει ο Ελενόπουλος ως τον «τεμπέλη της πράσινης κοιλάδας» ως προς το μέλλον της παράταξης είναι παραμύθι για μικρά παιδιά.