Τις τελευταίες ήμερες οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμαζόταν πυρετωδώς για το κρίσιμο μπρα ντε φερ της Τετάρτης στη Βουλή, με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς ήταν μια ευκαιρία για τον προγραμματισμό των αντιπολιτευτικών του βημάτων εν όψει του κρίσιμου ραντεβού της ΔΕΘ. 

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μάλλον χρειάζονται περισσότερες ώρες προετοιμασίες ώστε να μπορέσει να εμπεδώσει καλύτερα τις οδηγίες των επιτελών του. 

Χαρακτηριστικό είναι το λεκτικό ολίσθημα, στο οποίο υπέπεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον γνωστό επικοινωνιολόγο Λευτέρη Κουσούλη, κ. «Κουσουλή». Κάποιοι θα πουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξαφνιάστηκε από την επίθεση του πρωθυπουργού για την τραγωδία στο Μάτι, όπου κατά τη δευτερολογία εμφανίστηκε «ταραγμένος», καθώς βρέθηκε απολογούμενος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Όπως φάνηκε όμως από την εξέλιξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν ένα απλό και σύνηθες σαρδάμ, καθώς χρειάστηκε η διόρθωση από τα έδρανα της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας το λάθος του.

Το πιθανότερο είναι ο Αλέξης Τσίπρας να έχει άγνοια του προσώπου το οποίο επικαλέστηκε για να αντικρούσει τις κατηγορίες του πρωθυπουργού για το Μάτι. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται καλύτερος συντονισμός από τους στενούς του συνεργάτες, ώστε να σταματήσει να εκτίθεται διαρκώς ο πρώην πρωθυπουργός.