Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» την προηγούμενη Κυριακή δεν έκανε την εντύπωση που αναμενόταν και αυτό προκάλεσε απογοήτευση στην Κουμουνδούρου. Περίμεναν ότι θα υπάρξει… follow up στις δηλώσεις του για τα «έτοιμα νομοσχέδια» στη «δεύτερη φορά Αριστερά», αλλά έμειναν με την ελπίδα…

Αν, όμως, η συνέντευξη είχε δημοσιευτεί στην αρχική της εκδοχή, μπορεί να έκανε μεγαλύτερη αίσθηση. Το λέω γιατί έμαθα ότι η πρώτη «βερσιόν» περιείχε ερώτηση (αυτονόητο) για τον Παύλο Πολάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον «άδειαζε» μεν κανονικά, αλλά έπαιρνε κάποιες αποστάσεις, έστω και διακριτικές.

Όμως, η ερώτηση ύστερα από αρκετά μπρος-πίσω εξαφανίστηκε, ενώ άλλη ερώτηση για τους «πρασινοφρουρούς» (Συριζοφρουρούς) της Τασίας Χριστοδουλοπούλου δεν τέθηκε καν. Βλέπετε, το θέμα της Τασίας κρίθηκε «επικίνδυνο», επειδή αυτά που είπε τα άκουσε live -χωρίς καθόλου να αντιδράσει- ο κ. Καλογήρου, διευθυντής του Γραφείου του Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Με όλα αυτά, ένα είναι το συμπέρασμα: Ο Τσίπρας, ενόψει Συνεδρίου, είναι αναγκασμένος να καταναλώνει περισσότερη φαιά ουσία στο να μην προκαλεί εσωκομματικά μέτωπα παρά στο να λύνει τα ουσιαστικά του προβλήματα, που τον εμποδίζουν να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό κόμμα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/2