Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 για τον προϋπολογισμό και την Υγεία, την κοινωνική πολιτική, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων.

«Θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός του 2014. Θα πρέπει μέσα στις τηρούμενες δεσμεύσεις τις δημοσιονομικές, να βελτιωθεί η εσωτερική κατανομή προς το Υπουργείο Υγείας», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης.

«Πρέπει να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό στον τομέα της υγείας και πρέπει να αυξήσουμε την αξιοποίηση των κονδυλίων μας».

«Η κοινωνική πολιτική πρέπει να έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Το υπουργείο Υγείας, πρέπει να κάνει τη δουλειά του προσπαθώντας να αυξήσει την αποδοτικότητα των πόρων αυτών», πρόσθεσε.

«Η συζήτηση και οι αποφάσεις τις δικαιοσύνης εστιάζεται στα παλιά ειδικά μισθολόγια. Γι αυτό περιλαμβάνει τους δικαστικούς, περιλαμβάνει τους ένστολους», σχολίασε ακόμα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα βρέθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε, έπρεπε να κάνει μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και απαιτήθηκε να γίνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί. Αυτό ήταν κάτι τελείως ξένο και αυτό ήταν και κάτι το οποίο δεν έχει γίνει στον κόσμο. ’ρα έπεσε ένα πολύ μεγάλο βάρος όπου έπρεπε να γίνουν πάρα πολλά πράγματα, όλα μαζί και η χώρα ανταπεξήλθε. Τώρα που τα πράγματα βρίσκουν τη σταθερότητά τους», τόνισε ο υπουργός Υγείας και ξεκαθάρισε:

«Όχι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Είναι η ώρα που θα γίνουν αποτιμήσεις. Οι κατευθύνσεις θα πρέπει να είναι να απαμβλύνουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις που είχε αυτή η πολιτική. Αυτό γίνεται γιατί έχουν διαμορφωθεί οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Όλοι ζητούν αυτή την πολιτική προτεραιότητα αλλά και να επιμείνουμε στην αύξηση της ανταποδοτικότητας των χρημάτων».

«Οι δικαστικές αποφάσεις, όλες οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει κανείς να παίρνει θέση απέναντι σε αυτές. Να τις κρίνει, να τις αξιολογεί», είπε ακόμα.