Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης της V+O μαζί με τον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, πριν από τις εκλογές του ’19 φαίνεται ότι είχαν πει δυο-τρεις καλές κουβέντες στον πρόεδρο Μητσοτάκη για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, ήταν καταλυτικής σημασίας για τη μετέπειτα απόφαση του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει κυβερνητικά τον τέως (πλέον) υπουργό. Περασμένα-ξεχασμένα, όμως, αφού πλέον δεν έχει καμία σημασία να αναπολούμε το παρελθόν.

Απεναντίας, έχει μεγάλη σημασία να φωτίσω ένα πρόσφατο παρασκήνιο. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Οι Βαρβιτσιώτηδες εσχάτως έχουν αρχίσει και ενοχλούνται με τη στήριξη που παρέχουν διάφοροι στον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα είναι αντίπαλος του Μίλτου στον Δυτικό Τομέα.

Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τη στήριξη που παρέχει το κεντρικό σύστημα στον «Μικέλε». Βλέπετε, όταν ο αν. υπουργός Μιλτιάδης επέλεγε να πολιτευτεί στα δυτικά, είχε κατά νου πως θα είχε αντίπαλο τον Γιάννη τον Λοβέρδο και τον φίλο μου τον Δημήτρη τον Καλογερόπουλο. Και εκεί που είχε βολευτεί, του «έκατσε» ο Χρυσοχοΐδης. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 19/3