Στον δρόμο προς το 14ο Συνέδριο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με το κορυφαίο πολιτικό γεγονός για την κεντροδεξιά παράταξη να έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο της Ν.Δ. ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, ωστόσο, λόγω της αναζωπύρωσης της υγειονομικής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναβολή του.

Ετσι, στις αρχές Μαΐου οι περίπου 2.000 «γαλάζιοι» σύνεδροι δίνουν ραντεβού με την ιστορία της παράταξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την πολιτική πορεία της χώρας περίοδο. Το 14ο Συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές και την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τη Ν.Δ.

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός μέσα από την κορυφαία κομματική διαδικασία θα έχει την ευκαιρία για ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου και αξιολόγηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του. Ωστόσο, με τα σενάρια για
πρόωρες εκλογές να φουντώνουν, το 14ο Συνέδριο της Ν.Δ. έχει προεκλογική κατεύθυνση.

Παρά τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση λόγω των πολλαπλών κρίσεων που είχε να αντιμετωπίσει, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραμένουν κυρί αρχοι στο πολιτικό σκηνικό, γεγονός που επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2019 έως και σήμερα. Αυτός θα είναι και ο κύριος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, να επικαιροποιηθεί ο «οδικός χάρτης» που θα ακολουθήσει το κόμμα της Πειραιώς στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες και να επαναδιατυπωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των εθνικών ζητημάτων, παρουσιάζοντας το σχέδιο της Ν.Δ. για την επομένη των εκλογών με επίκεντρο μεταρρυθμιστικές πολιτικές και στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την ένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη διεξαγωγή του 14ου Συνεδρίου, το οποίο είναι εκλογικό, καθώς θα αναδειχθούν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί σειρά προσυνεδρίων, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη με θεματικές ενότητες την καθημερινότητα των πολιτών, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, αλλά και τα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν την εικόνα της χώρας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο προσυνέδριο, στο Ηράκλειο Κρήτης, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη ναυτιλία, αλλά και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 19/3