Δεν ήταν μόνο ο Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Μέτσοβο για το 30ο Αντάμωμα Βλάχων, καθώς την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι Τρικάλων ένα άλλο Αντάμωμα, αυτό των Σαρακατσαναίων. Εκεί ήταν έντονη η πολιτική παρουσία, κυρίως από πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, ενώ εκεί ήταν και ο Ηλίας Βλαχογιάννης.

Εκτός από αυτούς, όμως, το παρών έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ως επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η Τρικαλινή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, ο νέος Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Υγείας Γιώργος Τσίγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Νάνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργος Σουφλιάς, βουλευτές κομμάτων άλλων Νομών, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Κώστας Γιαννακός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Αθανάσιος Γραβάνης και Εκπρόσωποι Φορέων και άλλων Αρχών του Νομού.