Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
stournaras_apantisi
Παραπολιτικά

Η αντίδραση από το περιβάλλον του Στουρνάρα για Βαξεβάνη: «Παραμύθια της Χαλιμάς, οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους προσπαθούν να πιαστούν»

«Απαντήσεις» στους ισχυρισμούς του εκδότη για την υπόθεση Novartis

Συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα έδωσαν ηχηρές απαντήσεις στους ισχυρισμούς του Κώστα Βαξεβάνη για τη Novartis και τον κ. Μανιαδάκη, ότι δηλαδή «απείλησε προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση».

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο εκδότης του Documento ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας φώναξε στο γραφείο του στην τράπεζα τον κ. Μανιαδάκη (τότε προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis) και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία, θα γ@μ@σουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη».

Το σχέδιο αυτό, κατά τον κ. Βαξεβάνη το επεξεργάζονταν από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα ετοίμαζε το νομοθετικό πλαίσιο, και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Στο αρχείο»

Κύκλοι του κεντρικού τραπεζίτη απάντησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι «για το θέμα που αναφέρει ο κ. Βαξεβάνης και επιχειρεί να εμπλέξει τον κ. Στουρνάρα, η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης έκαναν μηνυτήρια αναφορά στον κ. Στουρνάρα το 2019, η οποία διερευνήθηκε και τέθηκε στο αρχείο τον Δεκέμβριο του 2020 με την υπ΄αριθμόν 1170 πράξη».

«Πέρασαν πια οι καιροί»

«Με άλλα λόγια», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «παραμύθια της Χαλιμάς, οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους προσπαθούν να πιαστούν. Αλλά πέρασαν πια οι καιροί που η γνωστή εγκληματική οργάνωση (κατά το κατηγορητήριο) έκανε ότι ήθελε. Τώρα λειτουργούν οι θεσμοί».