Μοιρασμένες είναι οι εντυπώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο. Ορισμένοι μιλούσαν ικανοποιημένοι για τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον υποδέχθηκαν όπου εμφανίστηκε, ωστόσο άλλοι έδειχναν μουδιασμένοι για τον περιορισμένο αριθμό κόσμου που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης και στην εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν για περίπου 150-200 άτομα. Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας απόλαυσε σε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες στον Προφήτη Ηλία, το «Λιόγερμα», κρητικό μενού με οφτό κρέας, μυζήθρα, πατάτες φούρνου, παραδοσιακό κρασί, σαλάτα, ντολμαδάκια, για τα οποία άλλωστε φημίζεται το μαγαζί του Στέλιου και της Μαρίας Καλιοτζάκη, και γλυκό του κουταλιού.

Ο ίδιος δέχτηκε και ένα συμβολικό δώρο, έναν πίνακα με το πρόσωπό του. Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γευμάτισαν και οι βουλευτές που τον συνοδεύουν, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Σταύρος Αραχωβίτης, οι βουλευτές του νομού, αλλά όχι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απείχε από την περιοδεία.

Στα κλου της επίσκεψης Τσίπρα, ο πρώτος άνθρωπος που είδε στο Ηράκλειο ήταν ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος έσπευσε να τον αγκαλιάσει, με τον κ. Τσίπρα να αντιδρά αμήχανα. Ο Κρητικός καρδιολόγος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη δημαρχία του Ηρακλείου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Απριλίου 2022.