Μια αναφορά που ερμηνεύθηκε από πολλούς συνέδρους ως έμμεσο «καρφί» εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, από το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν άφησε κανένα περιθώριο κι ήταν απολύτως σαφής στην αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «δεν σημαίνει πως είμαστε κομπάρσοι ή συμπλήρωμα που θα μας συρρικνώσει ξανά, στο όνομα της άσκησης μιας πολιτικής ξεπερασμένης από τα πράγματα. Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, πρόγραμμα και αντίστοιχη στελέχωση. Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει και αυτονομία από τα ισχυρά συμφέροντα κάθε είδους, που επιδιώκουν να αιχμαλωτίσουν την πολιτική».

Έμπειρα κομματικά στελέχη που αποκωδικοποιήσαν τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι αναφερόταν στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που οδήγησε στη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στο 4%.

Τι απαντούν βενιζελικά στελέχη

Στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια, προκειμένου να μην χαλάσει η καλή εικόνα που βγήκε σήμερα από το συνέδριο , ωστόσο υπενθύμιζαν ότι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είχε διαφωνήσει με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.