Δύο ημέρες μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο απερχόμενος Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης προχώρησε σε μια βαθιά συναισθηματική ανάρτηση, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους βρεθήκαν πλάι-πλάι τα τελευταία 4 χρόνια, σε κάποιο μέρος στην Ελλάδα, στις δύσκολες και κρίσιμες μάχες της παράταξης, όταν τίποτα δεν ήταν αυτονόητο.

«Στιγμές ευχάριστες και δυσάρεστες, συναισθήματα έντονα, εμπόδια πολλά. Στο τέλος όμως, κρατάς ένα χαμόγελο που είδες, μία χειραψία δυνατή, μία αγκαλιά, ανθρώπους με βλέμμα καθαρό και πίστη στους κοινούς μας αγώνες,. Ήταν τιμή μου να είμαι δίπλα σας. Μία μεγάλη υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος», έγραψε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνοδεύοντας το μήνυμα του με το βίντεο από την ομιλία του στο συνέδριο, αλλά και με το εξής υστερόγραφο: 

«ΥΓ. Στη ζωή σου εκτιμάς αυτό που σου μένει. Για μένα, είναι τα παιδιά με τα κόκκινα μάτια, που ήταν πάντα εκεί, πάντα. Ξέρουν αυτοί». 

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα likes, τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις από τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος, έπεσαν βροχή.