Την στήριξή του στο εγχείρημα της σοσιαλδημοκρατίας του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζει με σημερινό άρθρο του στα ΝΕΑ ο καθηγητής και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Τσίπρα, Γιάννης Πανούσης.

Στο άρθρο του περιγράφει την πολιτική καταγωγή(σ.σ ως πασοκογενής) και την έντονη δράση του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1978-1983, ενώ υπενθυμίζει ότι αποχώρησε το 1989. Ο κ. Πανούσης υπογραμμίζει ότι «αν και ουδέποτε απέκτησα κάποιο κομματικό αξίωμα[π.χ μέλος Κ.Ε,Ν.Ε κλπ], πολλά οφείλω στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μερικά και λόγω του ΠΑΣΟΚ.Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έριχνε ανάθεμα πίσω του, επειδή το ΠΑΣΟΚ ή εγώ αλλάξαμε».

Επισημαίνει ότι είχε καλή σχέση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά αλλά και με πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε ότι αφορά στο σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνύπαρξή μας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη[εγώ ως Πρύτανης κι εκείνος ως φλογερός φοιτητής της ΠΑΣΠ] μου έδωσαν το ηθικό δικαίωμα να παραστώ ως προσκεκλημένος του Προέδρου στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ». Και καταλήγει, αιτιολογώντας την πολιτική στάση που θα κρατήσει: «Δεν νομίζω όμως ότι η [επαν]εμφάνισή μου στο χώρο,ύστερα από 33 χρόνια[1989-2022], μου επιτρέπει να παίζω το ρόλο του’κήνσορα’, του ‘αστέρα’ ή της ‘μεταγραφής’ στη νέα πορεία του Κινήματος. Προφανώς θα στηρίξω το εγχείρημα της Σοσιαλδημοκρατίας του Ν.Ανδρουλάκη καθώς εντάσσεται στην πάγια άποψή μου [πρωτοδημοσιευθείσα πριν από 20 χρόνια] για την ανάγκη δημιουργίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς[ΣΟ.ΔΗ.Α]».