Στο Εθνικό Πρόγραμμα για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού που φέρει το όνομα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην ομιλία της στη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Σήμερα θυμόμαστε όλοι τη συμβολή της Φώφης Γεννηματά στην καθιέρωση της δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε πως «με την ανακοίνωση του προγράμματος για τη δωρεάν προληπτική μαστογραφία για 1., εκατομμύρια γυναίκες από 50 έως 69 ετών που φέρει το όνομά της, όλοι θυμόμαστε την περιπέτεια της Φώφης, το θάρρος με το οποίο έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο, τις προτάσεις της να δώσουμε βάρος κυρίως στην πρόληψη η οποία χαράζει τον δρόμο».

Είναι λοιπόν, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «μεγάλη μας τιμή και χαρά που το εθνικό αυτό πρόγραμμα θα έχει το όνομα της προέδρου μας. Και ας μεταφέρουμε όλοι μαζί στις γυναίκες ότι η πρόληψη σώζει ζωές, να μην υποτιμούν τους κινδύνους και να αδράξουν την ευκαιρία και να μπουν στο πρόγραμμα».