Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πρώτος σταθμός τα Χανιά. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία των τοπικών φορέων και ακολούθως θα συναντήσουν το δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.



Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι όπου και κατέθεσε λουλούδια, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οικία – μουσείο του Ελ. Βενιζέλου στην Χαλέπα.



Η επίσκεψη στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και το εγκώμια από τον Πρύτανη

Επόμενη στάση το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου Κυριάκος Πιερρακάκης ενημερώθηκε από τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για την λειτουργία και τις ψηφιακές δράσεις του ιδρύματος.



Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεναγήθηκε και σε εργαστήρια του ιδρύματος και χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο Κρήτης διαμάντι στην Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου  ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ενέργειες που καθιστούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα ως ένα «πρασινο» πανεπιστήμιο, για την ένταξη του Πολυτεχνείου Κρήτης σε σημαντικά προγράμματα, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του λέγοντας τα εξής:

«Είστε ίσως ο πιο χρήσιμος υπουργός, όταν έχετε απλουστεύσει τις διαδικασίες των πολιτών προς το δημόσιο» είπε καλωσορίζοντας τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης