Με φανερή συγκίνηση και μάλιστα για προσωπικούς λόγους, που εξήγησε στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη στη Ρόδο, και πιο συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Νικoλάου Μπελούμπαση», στην τελετή απονομής από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά του «Ταξιάρχη Αριστείου Ανδρείας» στη Σημαία του 1/38 ΔΤΕΕ (Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Ευζώνων), σημερινό διάδοχο του ιστορικού 1/38 Συντάγματος Ευζώνων, που είχε απονεμηθεί σε αυτό, ενώ παρασημοφόρησε τη Σημαία με τον «Σταυρό Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξεως».

«Μοιράζομαι μαζί σας μία ιδιαίτερα συμβολική στιγμή που είναι η απόδοση τιμής στην πολεμική σημαία του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων, στο οποίο -πρέπει να σας πω κάτι το οποίο είναι πιο προσωπικό- είχε πολεμήσει στο Μπιζάνι, ο πατέρας της μητέρας μου», τόνισε ο Υπουργός μιλώντας προς το προσωπικό της Μονάδος. 

Ο ίδιος στο Καστελλόριζο, παρέστη στην τελετή απονομής Πολεμικής Σημαίας από τον Αρχηγό ΓΕΣ στη Διοίκηση ’μυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, που αναβαθμίστηκε, όπου και παρασημοφόρησε εν συνεχεία τη Σημαία επίσης με τον «Σταυρό Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξεως».

Τέλος, στο λιμάνι του ακριτικού νησιού μας, ο Δ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε και την πυραυλάκατο «ΣΤΑΡΑΚΗΣ», η οποία περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τον κυβερνήτη της και τα μέλη του πληρώματος του σκάφους.

Λ.Σ.Μ.