Ευδιάθετος εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο Τζο Μπάιντεν στο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με την σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια στους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε με τον Ισπανό βασιλιά, ενώ η σύζυγός του Τζιλ παραλίγο να είχε ένα στιλιστικό «ατύχημα» με την Λετίθια.

«Και οι δύο παντρευτήκαμε πολύ πάνω από τις θέσεις μας», είπε ο Μπάιντεν στον βασιλιά Φελίπε και την βασίλισσα Λετίθια, όταν μαζί με την σύζυγό του χαιρέτησαν το ζεύγος, το οποίο περίμενε στην αίθουσα του θρόνου. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα αστεία του Αμερικανού προέδρου και το χρησιμοποιεί τακτικά.


 

Λευκό φόρεμα

Η Τζιλ Μπάιντεν, φορούσε ένα λευκό κοστούμι και παραδέχθηκε ότι ανησυχούσε μήπως το ντύσιμό της θα ήταν ίδιο με αυτό της Ισπανίδας βασίλισσας. «Άλλαξες;», ρώτησε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ η βασίλισσα Λετίθια, η οποία φορούσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα. Η Τζιλ Μπάιντεν της έσφιξε θερμά το χέρι και γέλασε. Οι δύο γυναίκες είχαν περάσει την ημέρα τους χθες μαζί, επισκεπτόμενες Ουκρανούς πρόσφυγες που μετεγκαταστάθηκαν στην Ισπανία. Η Λετίθια φορούσε λευκό κοστούμι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του.



Στην τραπεζαρία

Το δείπνο έλαβε χώρα στην περίτεχνη τραπεζαρία, η οποία έχει τεράστιους πολυελαίους που κρέμονται από το ζωγραφισμένο ταβάνι. Στους τοίχους κρέμονται ταπισερί. Ο Μπάιντεν κάθισε δίπλα στον βασιλιά Φελίπε ενώ η Τζιλ Μπάιντεν δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος κατά την άφιξή του έκλεψε την παράσταση με το χειροφίλημα στη βασίλισσα Λετίθια.



Πειράγματα

Κατά την άφιξη των ηγετών των κρατών του ΝΑΤΟ, ο βασιλιάς και η βασίλισσα καλωσόρισαν κάθε έναν από τους ηγέτες στο παλάτι και πόζαραν για μια φωτογραφία μαζί τους. Αφού πόζαραν με τους Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε με τη Λετίθια: «Πρέπει να στέκεστε μόνο για δύο ώρες ακόμα. Ο Θεός να σας αγαπάει». Εκείνη γέλασε και του είπε πως είχε γνωρίσει τις εγγονές του Μέισι και Φίνεγκαν νωρίτερα εκείνη την ημέρα.