Σε πάνελ με θέμα συζήτησης την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μαζί με τους εκπροσώπους της τελευταίας, Θεόδωρο Τρύφων και Δημήτρη Δέμο, συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Παρ’ όλα αυτά, πάρα το θέμα της συζήτησης στο πάνελ, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, οικτίρει τον Θάνο Πλεύρη στο twitter, επειδή λέει πως ο υπουργός Υγείας δεν μίλησε για το ΕΣΥ… Μόνον ακροδεξιό δεν τον αποκάλεσε πάλι…

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός έγραψε στο Twitter: «Αμετανόητα νεοφιλελεύθερος ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης. Στο συνέδριο του Economist με θέμα ''επενδύοντας στον τομέα της υγείας'', ο κ. Πλεύρης δεν είπε ούτε μια λέξη για το ΕΣΥ και τις δημόσιες δομές. Σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, η πρόκληση της μετα-covid εποχής είναι η ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας. Για τον κ. Πλεύρη επένδυση στην Υγεία είναι μόνο η στήριξη της φαρμακοβιομηχανίας και ο ιδιώτης προσωπικός γιατρός! Για όσους θεωρούν ότι η διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς είναι ξεπερασμένη…”.