*Το καλοκαίρι γενικά ακόμη κι εγώ διαβάζω στην παραλία, αφού αισθάνομαι κομπλεξικά να βλέπω όλο τον κόσμο να βάζει στόρι με ωραία αποφθέγματα μεγάλων ποιητών ή συγγραφέων κι εγώ να τη βγάζω με... αθλητικά sites και στο τσακίρ κέφι κανένα κουτσομπολίστικο περιοδικό.

*Στην εξαιρετική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» λοιπόν, έπεσε το μάτι μου σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου που αποθεώνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας αιρετών και τεχνοκρατών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οποίο συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία για το ιστορικό φύλλο, αφού προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πολύ καλά κάνει ο υπουργός. Μόνο που θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία, αν την άποψη αυτή εξέφραζαν κάποιοι άλλοι τεχνοκράτες, που εισήλθαν στην κυβέρνηση με την ταμπέλα του εξωκοινοβουλευτικού, αλλά πλέον τολμούν να θέσουν εαυτούς στις διαθέσεις του εκλογικού σώματος. Έστω και με το πλεονέκτημα της συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να έχει μεσολαβήσει εκλογή από την κάλπη. Γιατί άλλο να εκφράζει τέτοιου είδους απόψεις -ως εξωκοινοβουλευτικός μάλιστα- ο Άκης Σκέρτσος από την δροσιά και την άνεση του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου και άλλο να το κάνει η Δόμνα που θα πάει να ζητήσει ψήφο στην Παλαιά Κοκκινιά και τα Μανιάτικα, η Συρεγγέλα που θα αλωνίσει στο Περιστέρι και το Αιγάλεω και η Ζαχαράκη που θα τρέχει στο Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα. Και για να μην είμαι και δίκαιος στα ίδια μέρη που λέει και το τραγούδι, η υφυπουργός Τουρισμού θα συναντά τον και τον Πέτσα. Ως εκ τούτου καλή η υψηλή πολιτική, αλλά στον τελευταίο χρόνο πριν από τις εθνικές κάλπες θα πρέπει να διατηρούνται και οι ισορροπίες όταν κάποιοι (εκατοντάδες για την ακρίβεια) θα πάνε να ρίξουν ιδρώτα και χρήμα για φέρουν ψήφους, με την καθ’ όλα θεμιτή προσοδοκία να γίνουν κάποια στιγμή υπουργοί ή υφυπουργοί. Χώρια που μόνο ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να κάνει δημοσίως κρίσεις για πρόσωπα και καταστάσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν ότι τους χρωστάει η ιστορία τον υπουργικό θώκο…

*Μπορεί οι εκλογές να πηγαίνουν για το τέλος της τετραετίας, ωστόσο, έμαθα ότι χθες η Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις με πολιτικούς της φίλους στην εκλογική της περιφέρεια. Έτσι είναι. Δευτέρα - Παρασκευή χαρτοφυλάκιο και Σαββατοκύριακο επαφή με τον κόσμο. Δεν βγαίνει αλλιώς… Άλλοι πάλι προτίμησαν να πάρουν σβάρνα τα νησιά.

*Κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου στον Πειραιά. Μοναδικό εμπόδιο για τον γιατρό και πρώην υποψήφιο δήμαρχο είναι η προοπτική να αλλάξει γνώμη ο Γεραπετρίτης και να κατέλθει στη γενέτειρά του. Μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην αποφυγή διαρροών δεξιών ψηφοφόρων που φλερτάρουν με τη σχετική ιδέα. Όσο για το ασυμβίβαστο που επικαλούνται κάποιοι λόγω της θέσης του στο Τζάνειο, οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν υφίσταται. Για να δούμε…

*Θηλυκού γένους υποψηφιότητες για την Κρήτη αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι πληροφορίες μου λένε ότι έχει βολιδοσκοπήσει μεταξύ άλλων και δύο δημοσιογραφίνες.

*Πάνε οι Αταίριαστοι Σαββατοκύριακο; Μπα!

*Εκλεισε και η υποψηφιότητα της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά στην Α’ Αθήνας. Μεθαύριο λέω να σας μιλήσω για το Επικρατείας.

Άννα Ασημακοπούλου και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διαμηνύουν ότι επιθυμούν να παλέψει εκ νέου για την Ευρωβουλή, απορρίπτοντας μέχρι νεωτέρας το σενάριο επιστροφής στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Αν προχωρήσει πάντως, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, το σενάριο της λίστας στις ευρωεκλογές, το μέλλον τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων «γαλάζιων» συναδέλφων τους, θα είναι όχι φυσικά χλωμό, αλλά σίγουρα όχι και εξασφαλισμένο.