Στην Αθήνα βρίκεται από χθες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οποίος κάνει διακοπές με την σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι και την μοναχοκόρη τους, Τζούλια στη χώρα μας.

Η οικογένεια Σαρκοζί μένει στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Σαρκοζί στην Αθήνα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές.

Το πρωί μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί βγήκε για τρέξιμο στο κέντρο της Αθήνας και έτρεξε για σχεδόν 1,5 ώρα κάνοντας τον γύρο του Ζαππείου και επιστρέφοντας... μούσκεμα στον ιδρώτα γύρω στις 10:00 στη Μεγάλη Βρεταννία.

Επί τη ευκαιρία τής διαμονής του στην Αθήνα, χθες ο Νικολά Σαρκοζί είχε συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χθεσινή συνάντηση δεν είναι η πρώτη για τους δύο τους, καθώς οι δύο πολιτικοί είχαν συναντηθεί και το 2017, στην Αθήνα, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε μια φωτογραφία με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο πρωθυπουργός συνόδευσε τη φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Συναντήθηκα νωρίτερα με τον φίλο και παραδοσιακό σύμμαχο της Ελλάδας, πρώην πρόεδρο της Γαλλίας @NicolasSarkozy». 

sarkozi_2