*Στην έδρα του Εθνάρχη στις Σέρρες, μαθαίνω ότι υπάρχει μία προσπάθεια απομόνωση του βουλευτή Χατζηβασιλείου. Βλέπετε σε κανέναν δεν αρέσει το γεγονός ότι αποτελεί… σκιά του πρωθυπουργού σε όλα τα κρίσιμα ταξίδια του, ενώ έχει πολύ χώρο στα… media, με φόντο την ιδιότητά του ως διεθνολόγου. Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι πέραν του συστήματος Αραμπατζή, τον στοχοποιούν και κάτι κομματάρχες παλαιάς κοπής που επικαλούνται τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Ο τελευταίος φυσικά δεν έχει καμία σχέση. Σιγά μην ασχοληθεί με δαύτους. Αλλά επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός από κάποιες παρεξηγήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, καλό θα ήταν να το έχουν υπόψιν τους εκεί στους κόλπους των θεματοφυλάκων της παρακαταθήκης του Εθνάρχη.

*Ξεκάθαρα για το Επικρατείας πάει ο Σκέρτσος, προκειμένου να σπάσει και το ρεκόρ παραμονής σε κορυφαία υπουργική καρέκλα, χωρίς να έχει τεθεί ποτέ στην κρίση του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε πάντως και παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού περί πρόθεσής του να μην πάει σε ανασχηματισμό ως τις εθνικές εκλογές, μαθαίνω ότι ξεσκονίζει και πάλι τους μπλε φακέλους του που αποτυπώνουν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του κάθε υπουργού και υφυπουργού. Για να ξέρετε, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο δεύτερο μέτωπο, αφού σε κάθε περίπτωση, οι δομικές παρεμβάσεις ουδέποτε ήταν στο στιλ του πρωθυπουργού.

*Τελειωμένο θεωρείται το θέμα της υποψηφιότητας Καραγιάννη στην Α' Θεσσαλονίκης. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έληξε και το ζήτημα Παπαθανάση.

*Μπορεί το πλέον πιθανό σενάριο να είναι η διεξαγωγή των προσεχών εθνικών εκλογών βάσει των στοιχείων της τελευταίας απογραφής, ωστόσο όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν θεσμικά παράθυρα προκειμένου να στηθούν κάλπες με τα σημερινά δεδομένα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μέτωπο το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για μία εξίσωση με πολλούς παράγοντες, με σημαντικότερη απ' όλους την ετοιμότητα του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα «κλειδώσουν» το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο.

* Τον Γιάννη Μανιάτη μην το ξεγράφετε γενικώς. Ειδικά από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει εκ νέου άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά. Και δεν μιλάμε απαραίτητα για χαρτοφυλάκιο, αλλά για ισχυρή θέση στον κομματικό μηχανισμό με έντονο θεσμικό χαρακτήρα. Πώς πάει να γίνει με την Χριστοφιλοπούλου και την Ανεξάρτητη Αρχή; Ένα τέτοιο πράγμα που έλεγε κι ο Λαζόπουλος στους Δέκα Μικρούς Μήτσους…

*Καλό μας καλοκαίρι…