«Το γεγονός ότι μπορεί να είμαστε σε θέση να διαμορφώνουμε την ατζέντα της επικαιρότητας δεν σημαίνει πως είμαστε ‘‘μπροστινοί’’ στο αντιπολιτευτικό παιχνίδι του Αλ. Τσίπρα», σημειώνουν με νόημα πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ν. Ανδρουλάκη, απαντώντας σε όσους εκλαμβάνουν τη στήριξη των πρωτοβουλιών της Χαριλάου Τρικούπη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προμήνυμα για την κοινή συμπόρευση των δύο κομμάτων απέναντι στη Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει με όρους πολιτικής ιδιοτέλειας τη μηνυτήρια αναφορά του Ν. Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για την εξέταση της πιθανής απόπειρας παραβίασης του κινητού του τηλεφώνου. Για τον Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, ισχύει ακόμη η θέση πως ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ούτε ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι τα πρόσωπα στα οποία ο ελληνικός λαός θα δώσει την ευκαιρία να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Και σύμφωνα με τον ίδιο, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε δεν συνιστά «κλείσιμο του ματιού» προς τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή αντιπολιτευτική συμπόρευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών» στις 30/07/2022