Κάποτε ήταν η μάζωξη που έκανε «παρά θίν’ αλός» ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο Ποσείδι, κατά τα τέλη του Αυγούστου, που τάραζε τα ήσυχα καλοκαιρινά νερά της πολιτικής και της παραπολιτικής της Κεντρικής Μακεδονίας. Για ένα Σαββατοκύριακο οι στενοί πολιτικοί φίλοι του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ μαζεύονταν εκεί και συζητούσαν περί παντός επιστητού.

Η Φούρκα ήταν για πολλά χρόνια ένα δεύτερο σημείο συνάντησης στη Χαλκιδική διαφόρων «γαλάζιων» τον Δεκαπενταύγουστο. Από εκεί κατάγεται ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, και πάντα κοντά στον εορτασμό της Παναγίας έκανε μια μάζωξη στο σπίτι του, που ήταν μάλλον πολύχρωμη, καθώς προσκαλεσμένοι ήταν άνθρωποι διαφορετικής πολιτικής απόχρωσης.

Τα χρόνια της καραμανλικής διακυβέρνησης, το «Sani» αποτέλεσε ακόμα ένα σημείο από όπου περνούσε κάθε «γαλάζιος» που παραθέριζε στη Χαλκιδική, και δη στο πρώτο πόδι, για να συμμετάσχει στις διάφορες «γαλάζιες» συζητήσεις. Ο Δημήτρης Τσάμης και ο Αντώνης Οικονόμου ήταν δύο από αυτούς, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι υπουργοί που περνούσαν από το resort, που είναι ιδιοκτησίας των αδελφών Ανδρεάδη, οι οποίοι επί χρόνια ήταν σταθεροί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή. Και μια και ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό, και αυτός μερικές χρονιές ερχόταν στη Χαλκιδική, όπου φιλοξενούνταν στο σπίτι του πολύ στενού του φίλου Σταύρου Λαζαρίδη. Εσχάτως οι συναντήσεις περιορίστηκαν σε διάφορα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι στη Σάνη, όπου στήνει κάποιες μικρές πολιτικές συναντήσεις, ο Δημήτρης Κούβελας παραθερίζει στο Πολύχρονο, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ετοιμάζει τις καλοκαιρινές του βαλίτσες για την Τορώνη, ενώ ο Θόδωρος Καράογλου ξεκουράζεται στο Ποσείδι, όπου, όπως είπαμε, τα παλιότερα χρόνια πραγματοποιούνταν οι συνάξεις του Άκη.

Όσο για τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, αυτός θα ξεκουράζεται στην Ελάνη. Στη Φούρκα εδώ και μερικές ημέρες, εκτός από τον Μ. Σχοινά, βρίσκεται και ο Δημήτρης Τσαλικάκης της 4ης ΥΠΕ, ενώ εθεάθη και ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης. Τέλος, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής πηγαινοέρχεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/8