Αιχμηρό ήταν στο σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την Κρήτη έκανε παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη. «Σε ατελείωτες υποθέσεις των τελευταίων ετών δεν έχει πει λέξη, ούτε για τη Novartis έχει πει λέξη, που πήγαν να βάλουν την μισή βουλή, 10 πολιτικούς στην φυλακή, ούτε έχει πει λέξη για την κυρία Τουλουπάκη, ούτε έχει πει λέξη για το πρίν το δημοψήφισμα, και μετά το δημοψήφισμα, για το νέο Μνημόνιο, και ατελείωτα θέματα για τα οποία έχει σιωπήσει. Προφανώς δεν τον ενδιέφεραν. Δικαίωμά του. Δεν χρειάζεται πολύς συλλογισμός. Απλά πράγματα είναι. Δεν ήθελε, γιατί δεν ήθελε να μιλήσει, και τώρα μίλησε γιατί ήθελε να μιλήσει. Να τον ρωτήσουμε γιατί θέλησε να μιλήσει», ανέφερε ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Mega.

Και συνέχισε λέγοντας πως «αν δεχθώ την βασική γνώμη που διάφοροι διακινούν υπέρ των απόψεων του κ. Καραμανλή θα έλεγα ότι επόμενο βήμα του σήμερα το πρώι είναι να ρήξει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, να κάνει κόμμα δικό του και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι θα τα κάνει για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς έχει κάποια πολιτική, προσωπική και ιδεολογική ατζέντα, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι ορατή. Αν αύριο ξεκινήσει ο Καραμανλής να ρήξει την κυβέρνηση, ή να ιδρύσει κόμμα δικό του, δεν ξέρω τι απ’ όλα αυτά θα συμβεί και δεν πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να συμβεί κάτι απο όλα αυτά, θα το δούμε. Προς το παρον, δεν δείχνει τέτοια διάθεση».

Ο κ. Πρετεντέρης ανέφερε επίσης ότι «σήμερα οι συνομιλητές του και οι συνεργάτες του διακινούν την άποψη ότι προς θεού δεν εννοούσαμε τίποτα, είπαμε τα αυτονόητα». «Είναι προφανές ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει κάτι. Δεν συνέβη τυχαία. Ο κ. Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος πολύ φειδωλός». Και κατέληξε λέγοντας μία μαντινάδα: «'Εχω κι εγώ μία μαντινάδα: Δεν κάνει ο άνδρας την γενιά, κάνει η γενιά τον άνδρα».