Σε δύσκολη θέση έφερε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, με την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, καθώς σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr, οδήγησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά σε έναν ευτράπελο ανταγωνισμό αναφορικά με το ποιoς θα καρπωθεί την κατάθεση πρότασης προς τον ίδιο για να προχωρήσει το έργο και σε άλλους δήμους της περιοχής.

Δηλαδή σε Κερατσίνι και Πέραμα.

Αναλυτικά τί γράφει για το θέμα το big mouth 

-Ελάχιστοι είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που καταφέρνουν με το έργο τους να διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να πυροδοτούν συνθήκες κωμικής εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένας από αυτούς είναι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Πού να ήξερε ο άνθρωπος πως όταν έτρεχε με αποφασιστικότητα την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, το οποίο πλέον διαθέτει κανονικούς σταθμούς, αληθινά και όχι μουσαντένια εκδοτήρια, και επιβάτες που δεν είναι ηθοποιοί, θα έφερνε σε τόσο δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και θα οδηγούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά σε έναν ευτράπελο ανταγωνισμό αναφορικά με το ποιoς θα καρπωθεί την κατάθεση πρότασης προς τον ίδιο για να προχωρήσει το έργο και σε άλλους δήμους της περιοχής. Δηλαδή σε Κερατσίνι και Πέραμα.

-Προσέξτε, λοιπόν, τι συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Στις 17 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά τη λειτουργία του Μετρό στον Πειραιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης από την εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιά πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει ερώτηση στον Κ. Καραμανλή για την επέκταση του Μετρό στους δήμους Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας. Μην σας ξενίζει η αναφορά στη Σαλαμίνα, καθώς επί των ημερών της ΝΔ έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σύζευξης με το Πέραμα και μάλιστα είναι υπό αξιολόγηση η μετάβαση από Πέραμα σε Σαλαμίνα να περιλαμβάνει και τη λειτουργία μέσων σταθερής τροχιάς. Πάμε τώρα στην ανακατωσούρα που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σας ανέφερα παραπάνω.

-Την ερώτηση του Γ. Ραγκούση προς τον Κ. Καραμανλή την υπέγραψαν πάνω από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη που αρνήθηκε να την υπογράψει όμως ήταν η βουλευτής του κόμματος στην Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, η οποία ως γνωστόν ούτε σε κηδεία δεν θέλει να εμφανίζεται μαζί με τον Ραγκούση. Όμως για να μη φανεί πως ο Ραγκούσης ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ την ίδια για την επέκταση του Μετρό και σε άλλους δήμους της Β΄ Πειραιώς, την ίδια ακριβώς ημέρα, εξέδωσε ξεχωριστό δελτίο Τύπου, κόντρα σε αυτό που είχε ανεβεί στο site της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση των συναδέλφων της, με το οποίο γνωστοποιούσε πως «μαζί με τον δήμαρχο Κερατσινίου κ. Βρεττάκο διεκδικούμε το Μετρό να επεκταθεί σε όλη τη Β΄ Πειραιά». Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση σημείωνε πως έχει καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα προς τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα πρέπει ή να απαντήσει στην ερώτηση του Γ. Ραγκούση ή να δώσει απάντηση γραπτή στη Νίνα Κασιμάτη.