Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!

Στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. βρέθηκαν παρέα οι «γαλάζιοι» Δημήτρης Καιρίδης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τη Χαρά Κεφαλίδου από το ΠΑΣΟΚ. Οι τρεις Πόντιοι και Μακεδόνες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, έλαβαν μέρος στη Σύνοδο των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC) στην Πράγα, καθώς η Τσεχία έχει την προεδρία γι’ αυτό το εξάμηνο. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Γιάννης Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως μαθαίνω, όλοι οι βουλευτές που κατέβηκαν με τη «φανέλα» της Ελλάδας έδωσαν μάχη για περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη και ζήτησαν την καταδίκη κάθε είδους αναθεωρητισμού. Ο Τσαβδαρίδης, λένε οι πληροφορίες, έθιξε σε υψηλούς τόνους την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του αγροτικού εισοδήματος μέσω της ενίσχυσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επισιτιστική κρίση στους λαούς της Ευρώπης ως μία από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, όμως, οι τρεις Πόντιοι έκαναν lobbying και επαφές με Ευρωπαίους βουλευτές και ανακάλυψαν πως βουλευτή Καραμανλή, εκτός από τις Σέρρες, έχει και η Γαλλία! Η Marietta Karamanli, ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα βουλευτής, από τον Βόλο, που βρέθηκε στην Πράγα, διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει σθεναρά τα θέματα και τις θέσεις της χώρας μας. Η κα Καραμανλή είχε τετ-α-τετ με τους Ελληνες βουλευτές και μιλώντας στη σύνοδο ζήτησε να σταματήσει η διακίνηση σιτηρών μέσω Τουρκίας και να γίνεται και μέσω των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 19/11