Και μιας και αναφέρθηκα στον ΑΝΤ1, ένα από τα καλά πουλάκια της αγοράς μού διηγήθηκε μια παλιά ιστορία. Και όταν λέω «παλιά», δεν μιλάω για προπολεμική, αλλά για μια ιστορία που εξελίχθηκε τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τη σχετική διήγηση, ο καναλάρχης Κυριακού είχε αιτηθεί από το Μαξίμου (και δικαίως) τη νομοθέτηση διάταξης που θα απαγόρευε τη δυνατότητα παράλληλης δραστηριοποίησης μιας εταιρείας σε συνδρομητική και ελεύθερη τηλεόραση.

Το αίτημα του Μister ΑΝΤ1 έγινε δεκτό, αφού η κυβέρνηση νομοθέτησε, βάζοντας ουσιαστικά φρένο στα σχέδια των ιδιοκτητών της Nova.

Εσχάτως και μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το θέμα έχει επιστρέψει στο γραφείο του προέδρου Κυριάκου, με τους Σέρβους να κουνάνε στον πρωθυπουργό την απόφαση που «εξασφάλισαν» από τις Βρυξέλλες. Και τώρα η κυβέρνηση καλείται να λύσει έναν δύσκολο γρίφο. Από τη μία έχει τα αφεντικά της Nova να την πιέζουν να εναρμονιστεί με τα όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την άλλη βρίσκεται αντιμέτωπη με τους ντόπιους καναλάρχες, που ούτε γι’ αστείο δεν ακούνε το ενδεχόμενο να ανοίξει πόρτα στους ιδιοκτήτες της συνδρομητικής τηλεόρασης για να μπούνε στα «ελεύθερα» κανάλια.

Ήδη μαθαίνω ότι ο Κυριακού του ΑΝΤ1 έχει φροντίσει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ενόψει και των εκλογών.

*Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 26/11/2022.