Φυγή προς τα εμπρός με διόρθωση της επικοινωνιακής γραμμής θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο τρόπος που διαχειρίστηκε την υπόθεση της Εύας Καϊλή δεν του βγήκε σε καλό.

Ακόμα και αν είχε δίκιο με τους ισχυρισμούς του περί «Δούρειου ίππου», εντούτοις στην πολιτική έχει κόστος όταν λες κάτι τη στιγμή που δεν πρέπει. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό συνέβη. Και η ζημιά έγινε, κάτι που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, όπου το ΠΑΣΟΚ, με αιχμή την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στην υπόθεση της Ε. Καϊλή, άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα, και τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ταυτόχρονα, θα κλείσει και μια σοβαρή εκκρεμότητα, που επίσης έχει προκαλέσει εσωτερικές παρενέργειες. Αναφερόμαστε στην καθυστέρηση που υπήρχε στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, κάτι που προβλέπεται επιτέλους να γίνει μετά των Φώτων. Σε πολλούς νομούς της χώρας υπήρχαν στελέχη που, ενώ είχαν πάρει προφορικά το χρίσμα του υποψηφίου, εντούτοις δέχονταν μηνύματα στην πορεία να μην κάνουν προεκλογικό αγώνα και να περιμένουν την επίσημη ανακήρυξή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί υποψήφιοι να ενοχληθούν.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 30 Δεκεμβρίου 2022