Για το show που έχει ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και τα σενάρια περί κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, γράφει η στήλη big mouth του powergame.gr

Όπως γράφει η στήλη με αφορμή τη διαρροή για την πρόταση δυσπιστίας, υπήρξαν κάποιες κυβερνητικές φωνές (όχι λίγες) που εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το γάντι που θα του πετάξει σήμερα ο Τσίπρας, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

Αναλυτικά τί γράφει το big mouth

Από χθες το πρωί ο αρχηγός Αλέξης έχει ξεκινήσει ένα show που, όπως έχει προαναγγείλει, θα ολοκληρωθεί σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, από το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής, στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Με αφορμή αυτήν τη διαρροή, έμαθα ότι υπήρξαν κάποιες κυβερνητικές φωνές (όχι λίγες) που εισηγήθηκαν στον πρόεδρο Μητσοτάκη να σηκώσει το γάντι που θα του πετάξει σήμερα ο Τσίπρας, οδηγώντας τη χώρα σε (πρόωρες) εκλογές. «Γνωρίζετε ότι διαθέτω την εμπιστοσύνη των βουλευτών μου. Ωστόσο, επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με τους θεσμούς, οδηγώ τη χώρα σε εκλογές για να ζητήσω και την ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού», θα μπορούσε να πει ο πρωθυπουργός, στην περίπτωση που ήθελε να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα. Το επιχείρημα της συγκεκριμένης εισήγησης στηρίζεται στην απόλυτη τοξικότητα που επιχειρεί να επιβάλει ο πρόεδρος Τσίπρας. Επειδή είναι δύσκολο η χώρα να αντέξει ένα τέτοιο κλίμα, οι υπέρμαχοι του εκλογικού αιφνιδιασμού θεωρούν ότι είναι ευκαιρία η κατάθεση πρότασης μομφής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.