jkknkkkkj_2

Kάθε ρεκόρ στο κόψιµο πίτας και σε καλέσµατα -γιατί φαίνεται ότι κάνει καλό ποδαρικό για τη νέα χρονιά- έσπασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Οχι µία, όχι δύο, αλλά πάνω από 20 πίτες πρέπει να έκοψε από τις 15 Ιανουαρίου έως σήµερα... Χάσαµε και το µέτρηµα. Ο υπουργός βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας/ Νέας Φιλαδελφείας/Νέας Χαλκηδόνος και Νέου Ηρακλείου και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, στη Νέα Ιωνία.

Εκεί έκανε τον απολογισµό για το 2022, άκουσε παραδοσιακά κάλαντα από την όµορφη χορωδία τους και έλαβε την ευλογία του Σεβασµιωτάτου Γαβριήλ. Παρέα µε τον υπουργό ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Το... πρόγραµµα πίτας για τον κ. Γεωργιάδη συνεχίστηκε µε τη βασιλόπιτα της ∆ΗΜ.ΤΟ. Αµαρουσίου, µαζί µε τη σύζυγό του, Ευγενία, και τον Νίκο Παπαθανάση. Οπως µάθαµε, δεν έπεφτε καρφίτσα. Η συµµετοχή του κόσµου της Νέας ∆ηµοκρατίας ήταν ηχηρή και απίστευτη, όπως σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός έκοψε πίτα και µαζί µε τη νέα πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως, Ρένα Βασιλάκη, και το ∆.Σ. και στη Μαγούλα Αττικής, στη διοίκηση της ΠΑΕ ΓΑΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν καλεσµένος µέχρι και στην κοπή της βασιλόπιτας στη σχολή καράτε «Οδυσσέας», στη Νέα Ερυθραία, όπου µιλώντας στον κόσµο σηµείωσε πως γίνεται πραγµατικά απίστευτη δουλειά από τον coach και την οµάδα του, αλλά και από τα εκπληκτικά παιδιά. Από τις πρώτες προσκλήσεις που δέχτηκε αρχές Ιανουαρίου ήταν από τη ΝΟ∆Ε Αρκαδίας και τον συνάδελφό του Κώστα Βλάσση, στην Τρίπολη, για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Μαζί ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, σε µια κατάµεστη αίθουσα, όπου όλοι µίλησαν για νέα αυτοδυναµία!

jknkj

Στην Ηλεία, για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ∆ΗΜ.ΤΟ. Ζαχάρως βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως κύριο µέληµα πρέπει να είναι η βιώσιµη ανάπτυξη όλης της περιοχής του δήµου, αλλά και όλης της Ηλείας, µε σεβασµό στο περιβάλλον και στη φυσική οµορφιά που υπάρχει σε όλο τον νοµό.

Ο κ. Βορίδης άκουσε και «∆ιπλοπενιές» στο γνωστό κέντρο παρέα µε τους βουλευτές της Νέας ∆ηµοκρατίας ∆ιονυσίαΘεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλο. Επόµενος σταθµός για τον υπουργό Εσωτερικών ήταν η κοπή πίτας της ∆ΗΜ.ΤΟ. Βορείων Τζουµέρκων της Ν.∆., όπου έδωσε το «παρών», ενώ θα ταξιδέψει και µέχρι την Κοζάνη στις 4 Φεβρουαρίου, καλεσµένος στην εκδήλωση κοπής πίτας που διοργανώνει ο βουλευτής της Ν.∆. Κοζάνης Γιώργος Αµανατίδης, µε θέµα «Αυτοδιοίκηση του µέλλοντος». Παράλληλα, ο υπουργός ήταν παρών στην κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας ∆ηµοκρατίας στα Γιάννενα.

Το βραβείο της πλέον πρωτότυπης κοπής πίτας για το 2023… πάει µε διαφορά στον Κυκλαδίτη βουλευτή της Ν.∆. Φίλιππο Φόρτωµα. Ο κ. Φόρτωµας έκοψε την πίτα της Ιεράς Μητρόπολης στη Σύρο χωρίς γραβάτα και κοστούµι, αλλά µε στυλ και σαµπάνια, στην παραλία, φορώντας το µαγιό του και έχοντας ήδη κάνει το πρώτο µπάνιο για τη νέα χρονιά.

Με μηνύματα

«∆ιπλωµατική» πίτα έκοψε ο Γιώργος Κουµουτσάκος, για να πάει καλά η χρονιά στον Βόρειο Τοµέα Αθηνών, τη δεύτερη µεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Η πίτα κόπηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Χαλανδρίου και σε αυτήν παρέστησαν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ήταν ο κεντρικός οµιλητής στην κοπή πίτας του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι προσκλήσεις μόνο στον Αδωνι Γεωργιάδη ξεπέρασαν τις 20 – Οι κοινές εμφανίσεις, τα κάλαντα και η πρωτοτυπία για εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου

Οπως τόνισε µεταξύ άλλων: «Χτίζουµε µια ανθεκτική, ισχυρή και αυτοδύναµη Ελλάδα». Για την προεκλογική περίοδο ο κ. Μπρατάκος τόνισε ότι «τη χρονιά αυτή θα κληθούµε να αποφασίσουµε αν θα συνεχίσουµε να βαδίζουµε µπροστά ή θα γυρίσουµε πίσω - σε ένα παρελθόν που όλοι θα θέλαµε να ξεχάσουµε. Θα αποφασίσουµε αν η χώρα θα παραµείνει σε µια πορεία ανάπτυξης, που στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη δηµιουργικότητα των Ελλήνων, αν θα παραµείνουµε στον δρόµο της σοβαρότητας και της προοπτικής ή θα επιστρέψουµε στην επιπολαιότητα και τον τυχοδιωκτισµό».

Μπορεί να έκοψε πολλές πίτες το πρώτο 10ήµερο του Ιανουαρίου, όµως το ρεκόρ του κόσµου που υποδέχτηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο βουλευτής της Ν.∆. Γιάννης Καλλιάνος δεν το περίµενε! «Αν µου έλεγε κάποιος ότι χθες θα ήταν δίπλα µου 1.000 πολίτες για να µε τιµήσουν, θα τον έλεγα υπερβολικό! Κι όµως, ξεπεράσατε ακόµα και τους 1.000», έλεγε και ξαναέλεγε ο βουλευτής στη Βουλή για την τεράστια κοσµοσυρροή στο ∆ηµοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης, καθώς και σε όλο τον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο.

Τη ∆υτική Αθήνα γυρίζει και η Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς έχει αµέτρητες προσκλήσεις για βασιλόπιτες. Μέσα στην εβδοµάδα παρευρέθηκε σε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ∆ήµου Περιστερίου, του Συλλόγου Κρητών αλλά και του Συλλόγου Μυτιληνιών Πετρούπολης, του αξιόλογου σωµατείου «Τυρταίος», του Συλλόγου Πετραλωνιτών Αττικής, των Αγίων Αναργύρων, των Ποντίων Χαϊδαρίου, αλλά και στην εκδήλωση του τµήµατος Περιστερίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Φυσικά, έδωσε το «παρών» και στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Μεσσηνίων Ιλίου.

Δώρο και μια καραμπίνα

Μποτιλιάρισµα… στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυνηγών Αχαρνών… όπου δεν το περίµενε κανείς, αλλά εµφανίστηκαν υπουργοί και βουλευτές για να ακούσουν για το κυνήγι και τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει το σπορ! Στην αίθουσα του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών δεν έπεφτε καρφίτσα, αφού ο κόσµος ήθελε να ακούσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, την υφυπουργό Τουρισµού, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και τους βουλευτές Αν. Αττικής της Ν.∆. Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Οικονόµου και τον βουλευτή ∆υτικής Αττικής της Ν.∆. Ευάγγελο Λιάκο να µιλάνε για κυνήγι! Το κορυφαίο ήταν πως η βραδιά συνεχίστηκε µε τη λαχειοφόρο του συλλόγου και ένας τυχερός αριθµός κληρώθηκε από τα χέρια της υφυπουργού Τουρισµού, µε δώρο µια καραµπίνα!

Μέχρι την Πάτρα ταξίδεψαν για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιµελητηρίου Αχαΐας ο υπουργός Οικονοµικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, δίνοντας το µήνυµα και του πολιτικού πολιτισµού… και ίσως και της µελλοντικής συνεργασίας. Στην ίδια εκδήλωση ήταν και η βουλευτής της Ν.∆. Χριστίνα Αλεξοπούλου, που εκλέγεται στην Αχαΐα, η οποία είχε να προλάβει την ίδια µέρα, την ίδια ώρα, να κόψει 11 πρωτοχρονιάτικες πίτες!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 28/1/2023.