Ένας λόγος που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έχει παραιτηθεί ακόµη από τη θέση του ευρωβουλευτή είναι πως, εάν το πράξει, τότε κινδυνεύει µέχρι τις εθνικές εκλογές να µη διαθέτει κανένα ηγετικό θεσµικό αξίωµα εντός Βουλής και Ευρωβουλής.

Στο εσωτερικό µέτωπο έχει εκπρόσωπο τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, µε τον οποίο άλλες φορές συνεννοείται αποτελεσµατικά και άλλες όχι. Αν παραιτηθεί και από ευρωβουλευτής, τότε δεν θα έχει την αίγλη να εµφανίζεται στις συνόδους κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόµµατος (ΕΣΚ), όπου ενόψει των εθνικών εκλογών αρχίζει και αλωνίζει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας µε την ιδιότητα του επιτήδειου παρατηρητή.

Αν ο Ν. Ανδρουλάκης είχε παραιτηθεί στην παρούσα συγκυρία από ευρωβουλευτής, θα τον αντικαθιστούσε στις συνόδους του ΕΣΚ, όπως αυτή που έλαβε χώρα την Πέµπτη στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Παπανδρέου. Πάλι, δηλαδή, θα έπρεπε η συνεννόηση να γίνει µε τη µέθοδο του σπασµένου τηλεφώνου.

Επίσης, ο Ν. Ανδρουλάκης, επειδή στους κόλπους του ΕΣΚ υπάρχει ανοιχτό το θέµα µε το σκάνδαλο του Κατάρ, που δεν αφορά µόνο το ΠΑΣΟΚ και την Εύα Καϊλή, αλλά και άλλα πρόσωπα από τον ίδιο χώρο, θέλει να είναι παρών µέχρι τέλους για την αντιµετώπιση αυτής της υπόθεσης...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/2