Εντός της επόμενης εβδομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Στρασβούργο προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες παραίτησής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο μια επιστολή, αλλά χρειάζεται και μια επιπλέον γραφειοκρατική δουλειά για να λήξει πρόωρα τη θητεία του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Nίκος Παπανδρέου, που ως πρώτος επιλαχών θα τον διαδεχτεί στην Ευρωβουλή, θα αναλάβει καθήκοντα στις 3 Απριλίου. Μέσα στον Μάρτιο θα υπάρξει και συνάντηση των δύο ανδρών, κάτι δηλαδή σαν τελετή παράδοσης-παραλαβής, ενώ άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των συνεργατών του Ανδρουλάκη. Δηλαδή των ανθρώπων που έχει στο γραφείο του εδώ και πολλά χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Παπανδρέου, σε συνεννόηση μαζί του, κάποιους εξ αυτών μπορεί να τους κρατήσει μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές.

Πριν μεταβεί στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, προκειμένου να παρουσιάσει σε εκδήλωση τις προτάσεις του κόμματός του για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και τα «κόκκινα» δάνεια.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/2