Και ενώ έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές, εντούτοις δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια θεαματική βελτίωση στις σχέσεις του Α. Τσίπρα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.

Ο τελευταίος μέχρι τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος της προσπάθειας ενοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων. Πρόσφατα, με την ιδιότητα του επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ο Ν. Κοτζιάς πρότεινε να υπάρξει ένα φόρουμ διαλόγου των δυνάμεων της κοινωνικής αλλαγής και οικολογίας, ώστε μέσα από μια τέτοια αφετηρία να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κοινών θέσεων.

Δεν συγκινήθηκαν

Φαίνεται όμως πως η πρότασή του αυτή δεν συγκίνησε ούτε τον Α. Τσίπρα ούτε και τον Ν. Ανδρουλάκη. Και εδώ τις προηγούμενες ημέρες άρχισε μια παραφιλολογία με επίκεντρο τις σχέσεις Τσίπρα - Ανδρουλάκη - Κοτζιά και στο βάθος τη «μοιρασιά» θέσεων σε περίπτωση συγκρότησης προοδευτικής διακυβέρνησης.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Α. Τσίπρας για να αποφύγει τον Ν. Κοτζιά υπερθεματίζει όσον αφορά τον Ν. Ανδρουλάκη, επειδή ο τελευταίος εάν τα έβρισκε ποτέ με τον Α. Τσίπρα θα διεκδικούσε το υπουργείο Εξωτερικών.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.